onsdag den 4. maj 2011

LAS VEGAS BABY!

Saa ankom vi endelig til Las Vegas efter 4,5 times koersel, hvilket med stor sandsynlighed kan skrives i historien som "Familien Halkjaers laengste koeretur". Paa trods af vores store straek for lange koereturer, gik turen derud rigtig fint, hvor vi med hoejt humoer og masser af forventninger til de kommende dages oplevelser knaevrede loes! Spaendingen var til at maerke! Paa turen derud koerte vi af paa "Rute 66", hvor vi holdte stop i en lille, gudsforladt by ala Koelerkildekoebing fra Disney filmen "Biler".
Vi ankom til hotellet, hvor vi indlogerede vores bagage og slappede en smule af, inden vi gjorde os klar til en nat i byen over alle byer! Vi havde paa forhaand tjekket de fleste af hotellerne paa "The Strip" ud, men stilen var klar fra starten - vi skal og VIL se ALT!! Derfor besluttede vi os blot for at starte ved Pyramiden "Luxor", hvor vi ogsaa havde i sinde at spise aftensmad.

Jeg havde inden vores rejse haft enormt hoeje forventninger til Vegas, og det var uden tvivl et af de steder, jeg havde set mest frem til, men hvad der moedte os, da vi koerte ind fra syd siden paa "The Strip", er ubeskriveligt!! Aldrig i mit liv har jeg set noget ligende! Mit i oerkenen ligger pludselig - som oplevede man et fatamorgana - et paradis! Det er SAA VILDT! Byen kan ikke beskrives i hverken ord eller billeder! Las Vegas skal OPLEVELSE! Naar jeg taenker tilbage herpaa, er det ord som disse der foerst popper frem paa nethinden! Storslaaende, fantastisk, overdrevet, overvaeldende, ubeskriveligt, surrealistisk, glimmer og glamour og ikke mindst fest og ballade!
Vi startede vores aften paa "THE Hotel", hvorfra en direkte gennemgang foerte os videre til "Mandalay Bay Resort". Disse to hoteller er de foerste paa "The Strip", som begge staar hoejt, og majestaetisk med guld belagte sider. Vi gik herfra ud paa gaden, hvor der stadig var lyst. Trods sollyset var alting overvaeldende stort og flot, men paa davaerende tidspunkt havde vi jo heller ikke set det i moerke!!! Vi begav os videre til "Luxor", som er hotellet, der et opfoert som et identisk eksempel paa en Egyptisk pyramide. Foran pyramiden var en kaempe enorm skulptur af sfinksen fra Giza samt diverse faraoer og mumier. Det var virkelig fantastisk! Vi spiste aftensmad i hotellets store buffet, men indenda var vi alle en tur paa det "flyvende taeppe"! Det var blot en ud af de utallige forlystelser/ aktiviteter, der var at finde paa alle hotellerne. Vi fik hver udleveret forskellige ting (fx. pengeposer, boksebaelte), som vi skulle bruge, naar vi fik instruktioner herom. Musikken og videokameraet blev sat i gang, og de naeste 4 minutter praesterede vi alle skuespil i verdensklasse. Bagefter blev videoen klippet sammen, og vi bestilte naturligvis baade film og billeder! Haha, sikke et sjovt minde (isaer da far for sent rejste sig op for at slaa bokseren, der allerede laa ned, i gulvet!!) En anden pudsig episode fra Luxor var, da vi helt tilfaeldigt stoedte ind i Flemming og Anita i buffeten (en kollega fra fars arbejde). Det viste sig, at de ogsaa var i Vegas i disse dage, hvor de netop boede paa Luxor og netop valgte at gaa ned for at spise paa praecis samme tidspunkt som os - saa skoert! Buffeten var saa kaempestor saa bare det, at de netop blev placeret ved bordet overfor os, er utroligt!! Jeg mener bare, hvor stor er chancen lige?? Verdenen er SAA lille!!
Vi havde nok lidt naivt troet, at vi uden problem kunne naa fra den ene ende af The Strip til den anden paa en aften. Vi fandt dog hurtigt ud af, at det var total umuligt. Efter "Luxor" saa vi "Excalibur Hotel", der er et kaempestort eventyrslot som er lavet paa baggrund af eventyret om "King Arthur". Her var prinser, prinsesser, riddere, rustninger og drager i lange baner. Herefter dragede vi videre til "New York New York", som sjovt nok er hotellet, der er identisk med New York City (set fra havsiden), hvor isaer frihedsgudinden, Brooklyn Bridge, Empire State Building, Rockefeller Plaza og den vildeste roller coaster goer "New york New York" ganske speciel og bemaerkelsesvaerdig.
Paa "MGM" havde de levende loever til at gaa rundt i et kaempestort glasbur midt inde i casinoet og paa "Planet Hollywood Hotel" fik vi en smagsproeve paa, hvad vi kunne vente os i Los Angeles, da themaet her var "movie-stars". Det er paa dette hotel, at Elvis og Priscilla Presley blev gift. Desuden var der her et fedt shoppingmall med over 140 butikker!! Det siger lidt om, hvor store hotellerne er!!
Paa "Eiffel Hotel" var det som at vaere i Paris, der med smaa, hyggelige fortovsrestauranter, gademusikansker, lejligheder med blomsterpotter og gardiner i vinduerne frembagte en aegte stemning af de gamle pariske gader. Vi sluttede denne aften paa "Flamingo Hotel", som er saerpraeget med dets vestindiske stil samt deres letpaaklaedte kvindelige dansere! :)
Paa hvert gadehjoerne i Vegas stod der smaa mexicanere og delte flyers ud med tilbud paa kvinder, man kunne hygge sig med! Peter moedte en flok unge fyre, som vi fulgtes med i et stykke tid. De gik alle med et helt bundt flyers, og hver gang de fik tilbudt flere "slog" de med deres fyldte haender mod mexicanerne, imens de raabte "got one"! De laerte Peter at goere det samme, hvilket vi alle morede os vaeldig meget over! Det kom altsaa ikke til nogens overraskelse, at Vegas bliver kaldt "The Sin City"!
Torsdag aften var vi igen paa "The Strip", hvor vi denne gang startede paa midten og begav os nord paa mod det sidste stykke, vi ikke naaede onsdag aften! Aftenens store maal var at finde "Venetian Hotel", hvor de italienske gondoler er. Vi fandt stedet, og netop denne aften var der et brudepar, der lige var blevet gift! Saa sjovt! Dog er der ingen tvivl om, at hvis jeg nogensinde skal giftes i Vegas, skal det ske paa "St. Mark's Square" paa "Venetian Hotel", for stedet immer af romantik og kaerlighed!
Torsdag saa vi ogsaa vulkanen ved "Mirage", hvor vi kom forbi lige som showet, hvor vulkanen eksploderer, gik igang! Da vi gik lidt laengere op af gaden, kom vi til "Treasure Islands", hvor vi igen var heldige, da deres sidste soeroever show (The Sirens of TI) startede lige som vi kom. Der var et soerover skib i fuld stoerrelse, hvorfra soeroverne kaempede imod hinanden i et show med sang, dans, stunts og skuespil!
Som sidste stop paa listen var "Circus Circus", og vi begav os hele vejen op til hotellet, der sammen med "Stratosphere" ligger som de nordligste hoteller paa "The Strip". "Circus Circus" skuffede dog lidt, da alle forestillingerne var forbi og vi fik derfor kun et glimt af cirkusmanegen.
Af de mest bemaerkelsesvaerdige ting var; Gondolerne i Venedig paa "Venetian Hotel", frihedsgudinden foran "New Tork New York", Eiffeltaarnet samt de pariske gader og stemningen paa "The Eiffel Hotel", de egyptiske pyramider og lysstraalen ved "Luxor", vulkanen foran "Hotel Mirage", springvandet ved "Bellagio", "Treasure Islands" soeroever show, samt det gamle romerrige paa "Caesar Palace". Stederne var alle saa store, at der paa hvert hotel var skilte med direktioner, saa folk ikke for vildt. Der udover var der paa alle hotellerne et hav af forskellige shows, exhibitions, biografsale, theathershows, aquariums, shoppingcentre (isaer Fashion Show Mall) og meget meget mere, saa der var underholdning for enhver smag!
Det var saa utroligt og fuldstaendig uvirkeligt! Det var den ene "WOW-oplevelse" efter den anden, og det var slet ikke til at forstaa, at det var virkeligt, det man saa. Jeg taenkter hele tiden; "nu kan det da umuligt blive vildere", men straks som man havde taenkt dette, traadte man ind paa det naeste hotel, hvor man igen maatte knibe sig selv i armen for at sikre sig, at det hele ikke bare var en droem! Det hele var saa vildt imponerende, og hvor var jeg da begejstret! Det har uden tvivl vaeret den stoerste oplevelse, jeg endnu har haft i Amerika!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar