tirsdag den 23. november 2010

Paa juleindkoeb i Portland

Sophia og jeg havde aftalt at tage paa juleindkoeb i Portland. Der er nemlig ingen saletaxes i Oregon, som er staten Portland ligger i, hvilket er forskelligt fra Washington, som har afgifter paa alt, hvad man koeber, saa der var lagt op til noget af en shoppetur! Det viste sig hurtigt ikke kun at vaere Sophia og jeg, der synes om denne ide, og foer vi fik set os om, havde vi bestilt 5 busbilletter. Sophia, Jessi, Christina, Sofie og jeg tog afsted loerdag morgen d. 20. november kl. 8 fra Greyhound station i downtown. Vi skulle vaere dernede en time foer, hvilket absolut ingen mening gav, da bussen foerst ankom 7.40! :( Sofie havde sovet hjemme ved mig fra fredag til loerdag, og vi havde ligget og set "Gossip girl" til langt ud paa natten, saa da mit vaekkeur ringede 5.45 loerdag morgen, var det ikke just en 4 timers lang bustur, der stod hoejest paa listen over ting, vi orkede at goere, men afsted kom vi da!

Det foerste der moedte os i Portland, var en (meget fuld og racistisk) hjemloes mand, der stod og svinede en moerk kvinde og hendes baby til paa banegaarden. Det naeste vi saa oplevede, var Portlands svar paa "Blaakors varmestue", hvor det i et enormt beskidt og usselt miljoe simpelthen vrimlede med soelle mennesker. Vi troede egentlig, at vores hostel laa her, men guskelov viste det sig, at vi var gaaet helt forkert. Ikke at vores humoer blev saa meget bedre, da vi saa endelig fandt vores hostel, da der ikke var den store forskel at finde fra den varmestue, vi lige kom fra. Der var en usaedvanlig daarlig lugt, mug paa vaeggene og beskidte badevaerelser, saa det var ikke just indbydende, men til $25 kunne vi nok ikke forvente mere. Dog ville jeg lyve, hvis jeg paastod, at mit foerste haandsindtryk af Portland var godt!!

Vi fandt et pizzaria, hvor vi spiste frokost, men foerst ved halv fire tiden var vi klar til at tage hul paa vores foerste dag i Portland. Pga den lidt knebne tidsplan rykkede vi alle vores planer om shopping til om soendagen. Vi gik fra "alphabet district" i Nordvest kvarteret ned til "Old town" og "Chinatown" i sydvest, hvilket var noget af en lang gaatur. Vi tog paa "Portland Saturday Market", som mindede meget om en stor udendoers bazar. Dog var vejret bestemt ikke med os, hvilket gjorde, at vi efter ca. 45 minutter i stiv kuling og 5 grader, flygtede til den naermeste Starbucks, som heldigvis ikke laa langt vaek! :) Her sad vi saa og drak varmt kakao og spiste chookies, imens Sofie og jeg proevede at gaette tyske ord! ( Ja, vi hyggede os rigtigt!!)

Vi havde i loebet af hele loerdagen vaeret delt lidt op i to grupper - danskerne vs. tyskerne, og det hjalp ikke ligefrem paa gruppeopdelingen, at vi til aftenens basketball kamp maatte sidde to forskellige steder i hallen, da det ikke havde vaeret os muligt at skaffe 5 pladser sammen. Sofie og jeg sad sammen og Sophia, Jessi og Christina sad saa et andet sted. Portlands "Trail Blazers" spillede imod basketball holdet fra Utah i NBA ligaen. Det var en helt vild fed oplevelse!! Hallen var kaempe stor, og i forhold til stemningen paa et fodboldstadion var stemningen her mere intens, da lyden jo ikke rigtig forsvinder vaek ud i nattehimmelen. Der kan vaere omkring 20.000 tilskuere paa "Rose Garden" stadion i Portland, og der var denne aften naesten fuld hus. Jeg ved ikke, hvad det praecise antal var, men som jeg tidligere skrev, var det os umuligt at faa 5 pladser ved siden af hinanden, hvilket meget fint beskriver, hvor mange mennesker der var i hallen. Nu er jeg ikke den store basketballfan (jeg kender dog reglerne til forskel fra amerikansk fodbold!!), men igen her var det lys, musik, cheerleaderne samt de mange aktiviteter, der overraskede og begejstrede mig mest. Blazers spillede helt vildt godt og var Utah overlegen i stort set hele kampen. De formaaede dog ikke at foroege deres forspring saa meget, at det var helt umuligt for Utah hele tiden at foelge med. Under kampen blev der spillet musik, hvilket jeg bestemt synes godt om. Det var nye sange som "we are who we are" med Ke$ha og "firework" med Katy Perry, der koerte i baggrunden, og som fik tilskuere og fans til at gaa helt amok. Naar de to hold holdte timeout, loeb cheerleaderne rundt med forskellige skoere praemier som fx. en nybagt pizza fra Pizzahut! :) I halvlegen kom der en dansegruppe ind og opviste samt cheerleader juniorholdet. Det var super fedt, og det satte sammen med baade lysshowet og musikken godt gang i stemningen i hallen. 6 minutter foer slutfloejt bragte Utah sig - for maaske foerste gang i kampen - op paa siden af Blazers. Det var som om det hele lige pludselig vendte 180 grader, da det nu uden tvivl var Utah, der var Blazers overlegen. Som Ulrick Wilbeck sagde efter landskampen imod Norge ved EM i herrehaandbold, "behoever man kun at vaere foran en gang i kampen, og det er til sidst", hvilket Utah bestemt spillede efter. Det lykkedes dem endvidere ogsaa, og sikke da en spaendende og nervepirrende afslutning paa en alletiders NBA basketbold kamp.

Soendag stod det saa paa "power shopping"! Vi begav os friske og med nyt mod imod downtown soendag formiddag. Der var selvfoelgelig ikke morgenmad paa vores ringe hostel, saa vi snuppede noget med i haanden fra "Wholefood". Vi var i "Powell's books" som eftersigende er verdens stoerste, selvstaendige boghandel! Jeg fik her koebt nogle billige boerneboeger, som jeg regner med at bruge som gaver til min adventskalender til pigerne. Derefter tog vi ned i "Pioneer Place Mall", hvor vi fandt alt, hvad vore hjerter begaerede! Eller det vil sige naesten da... for vi maatte i "Nordstrom", som minder om "Magasin" eller "Salling" for at finde mine elskede UGG stoevler!! Det er bestemt de dyreste vinterstoevler, jeg nogensinde har koebt, men neej, hvor er de dejlige, og jeg fik saagar bildt mig selv ind, at jeg jo sparede en masse penge ved at koebe dem, fordi der ingen saletaxes er!! Hele formaalet med turen var at koebe julegaver, men hjem soendag aften kom jeg kun med fyldte poser til mig selv.

Det var en super god (og meget dyr) tur! Vi saa ikke saerlig meget andet af Portland end deres mange butikker, men det goer mig egentlig ikke noget. Vejret var alligevel utrolig daarligt, og byen var ikke ligefrem rig paa turistattraktioner. Jeg kunne godt have oensket mig, at vi ikke var helt saa opdelte, som vi desvaerre var. Jeg har ogsaa stadig daarlig samvittighed overfor Sophia, da hun maaske var den, jeg snakkede mindst med under hele turen, trods at det var hende og jeg, der til at starte med havde aftalt at tage afsted sammen.

1 kommentar:

  1. Hej Maibritt

    Min kæreste og jeg snakker om at tage til Vancouver/Seattle til sommer.
    Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvordan sommeren i Seattle er, og mulighederne for at komme til stranden i Seatlle?

    Har du ellers nogle unikke attraktioner/råd som vi bare ikke må gå glip af?

    Mange hilsner
    Rasmus

    SvarSlet